Saturday, March 27, 2010

Kjugeen



Tänään nyt sit lähtee laiva illalal Ruotsiin ja viikko kjugekullissa edessä. Matkaraporttia ja kuvia tulee kunhan päästään takaisin:)

Tuesday, March 23, 2010

SM-Boulder 2010

Juu,
Sisäkauden viimeiset kisat takana ja pikkuhiljaa täytyy alkaa keskittymään ulkokiipeilyyn. Lauantaina lähdetään iltalaivalla ruotsiin ja kohti Kjugea.

Viikonloppuna pidettiin tampereen uudessa kiipeilykeskuksessa Boulderoinnin Sm-kisat.Hienosti järjestetyissä kisoissa oli yllättävän paljon osalistujia. Kansainvälistä väriä kisoihin toi joukko Pietarilaisia lähetysmiehiä jotka olivat tulleet osalistumaan. Kilpailun kovin kärki erottui jo ennen kisoja ja ennakkosuosikki Nalle Hukkataival pokasikin lopuksi suomenmestaruuden Andyn ollessa toinen ja Tomin kolmas.

Kisojen karsinta käytiin yhteislähtönä kahdeksalla nihkeähköllä probleemalla. Suurin osa kilpailijoista sai topattua kaksi ongelmaa, kuten minäkin. Karsintojen jälkeen reitintekijät valmistelivat finaalireitit ja finaalit käytiin illemmalla. Yleisöäkin oli kertynyt paikalle mukavanlaisesti. Kaikenkaikkiaan Anton ja Jarkko olivat saaneet mahtavat reitit tehtyä ja muutenkin kisojen järjestelyt olivat todella hyvät.

Illalla ohjelma jatkui pienemmällä porukalla kiipeilykeskuksella. ohjelmaan kuului vapaata seurustelua, skeittausta, hyvää musiikkia ja oluen nautiskelua. Ja yöllä siirryttiin keskikaupungille tutustumaan Tampereen yöelämään.

Matkassa oli myös videokamera ja koitan saada pikimiten materiaalia tänne blogiin.

Saturday, March 20, 2010

Tänään!!!

Tänään on nyt sitten Boulder SM tampereella. JOtenkin hieman jopa odotettu päivä. Turusta on iso porukka lähdössä Paikalle ja luultavasti huippukisat tulossa. Saamieni esitietojen mukaan paikalle on tulossa kohtalaisen paljon porukkaa eri puolilta Suomea.
Tarkempaa kisaraporttia tulee lähipäivinä kun nähdään miten kävi!!

Monday, March 8, 2010

Konala open 2010

Viikonloppu takana, ja tähän asti parhaat kisat myös.
Lauantaina aamupäivästä lähdettiin ajelemaan taas kohti Helsinkiä ja Konalaa jonne avattiin uusi boulderkeskus. Totuttuun tapaan Joonas haki meikäläisen kotoota ja sit haettiin Ile vakkelta ja citikan nokka kohti itää.

Perinteikkääksi muodostuneet kaffet ja pullat kivihovin teboililla ja nopeasti konalaan. Paikka oli todellakin odotusten arvoinen. Hienoakin hienommat muodot joihin oli pykätty reilusti viidettäkymmentä boulderia. Aikaisemmin alkaneet Konala open kisat olivat jo hyvää kyytiä vauhdissa ja laskelmien mukaan sata osanottajaa ahersi ongelmien kimpussa. Paikka on niin iso ettei edes nuo sata kiipeilijää mahtuneet täyttämään tilaa. Kuuleman mukaan pelkät patjat tuohon halliin olivat maksaneet 35000 euroo.

Kevyen lämmittelyn jälkeen oli aika aloittaa Suomi-cup osakilpailu johon me osallistuttiin. Mukana oli hieman toistakymmentä osalistujaa. Mikä sinällään on harmi koska kisareitit olivat mitä parhaimmat. No kuitenkin, Suomi-cupin kilpailussa oli 10 karsintareittiä. Varmaan jostain 7a:sta ylöspäin. Kuusi parasta pääsi finaaliin ja finaalissa oli 4 hieman napakampaa reittiä. Finaaliin selvisivät Andy, Kuutti, Ile, Joonas, Markus ja Minä.

Sain karsinnoissa kiivettyä hyvin. Jotenkin iski sellainen ihme flow päälle ja kauheella innolla kiipesin 4 karsintareiteistä. Jos kunto olisi antanut vielä hieman enemmän niin olisin päässyt kolme reittiä lisää mutta nuo kolme reittiä riittivät finaaliin joka oli pienoinen yllätys minulle.

Finaali kiivettiin siten että aina oli yksi kiipeilijä seinällä. Ja reiti käytiin yksi kerrallaan läpi. Jokaiselle reitille oli aikaa neljä minuuttia Oli hienoo kiivetä valokeilassa yleisön kannustavien huutojen säestämänä ja hyvän musan soidessa taustalla. Finaalireiti oli hienoja. Ensimmäinen oli Jännällä, isoa golfpalloa muistuttavalla muodolla. Pieniä otteita mutta kohtalaisen helpot muuvi. Alku meinasi tuottaa vaikeuksia mutta lopulta pääsin toppivetoon josta kuitenkin tipuin.

Toinen reitti oli jurkällä negalla pitkiä muuveja hyvillä otteilla kunnes tuli krimppikruxi josta yli puolet finalisteista tipahti. Siitäkin sain kuitenkin bonuksen.

Kolmas reitti oli toivottoman vaikea pitkine muuveineen slouppereilla ja neljännessä reitissä oli vaan jo puhti poissa. Onneksi paikalle oli järjestetty Battery-tytöt tarjoilemaan drinkkejä koville kisamiehille:). Tosin Meikäläinen oli lupautunut kuskiksi ja juomat jäi juomatta mutta ilta oli todella hieno. Hyvä musiikki soi ja näki paljon tuttuja kasvoja. Hieno kisakokemus.

Tuesday, March 2, 2010

Pääsis jo ulos!!

Päivät näyttävät toistavan toisiaan. Aamulla töihin. Töissä iltapäivään ja sit himaan. Nopee ruokailu ja sen jälkeen boulderille muutamaksi tunniksi ja sen jälkeen kotoon chillailuu ja seurustelua ja sit nukkumaan kunnes alkaa taas uusi päivä. Kiipeilyn reenaaminen on nyt tuntunut kyllä hauskalta ja motivaatio on pysynyt yllä läpi synkän talven. Kisat ovat varmasti ylläpitäneet motivaatiota. Vaikka kisamenestys onkin nyt ollut aika mitäänsanomaton. Bouldersalilla oon yrittänyt keskittyä tekemään mahdollisimman vaikeaa yksittäistä muuvia ja kehittämään sormivoimaa. Ja onha sielä muutamia hienoja(jos nyt sisäkiipeily voi hienoa edes olla) ongelmia joita ollaan talven aikana porukalla koiteltu.

Ulko kiipeily alkaa jo kuumottaa mielen sopukoissa aika kuumana. Talvi vaan näyttää jatkuvan. Viime kaudelta jäi muutama projektikin vielä avaamatta ja sit on tietysti paljon vanhoja reittejä joita en oo vielä noussut.

Ensimmäinen projekti joka tulee mieleen on Mietoisten kivellä sijaitseva traverse josta löytyy maininta aikaisemmista teksteistä. Vaikeita muuveja muutama putkeen ja loppuun hieno dyno. No pian jo pääsee... kunhan tuo puolen metrin lumi ensin sulaa pois.

Parin viikon päästä lähdetään Ilen kanssa kjugeen katsomaan josko sielä ois jotain kiivettävää. Laivalla Tukholmaan ja siitä autolla etelään. Metsä näyttää kätkevän sisuksiinsa uskomattoman paljon bouldereita ja hienoja reittejä. Jostain olen kuullut et kivi on helvetin terävää mut saapa nähdä. Joka tapauksessa helvetin hyvä juttu et pääsee sinne. Sen jälkeen alkaa pikkuhiljaa varmaan täälläkin kivet sulaa.