Tuesday, March 29, 2011

Kevät ja Olhava 25-27.3


Viikonloppuna vihdoin pääsin Olhavalle. Mukavaa rentoutumista luku-urakan keskellä. Perjantaina lounaan jälkeen Teppo tuli hakemaan. Noukittiin loput kyytiläiset mukaan ja mersun tähti kohti olhavaa.Päästiin perille ja käveltiin kodalle joka olikin jo mukavan lämmin ja kotoisa nuotion palaessa tulisijasssa. Antti oli tullut jo aikaisemmin päivällä. Matkaan lähdettiin Turusta klo 14 ja perille päästiin joskus seitsemän aikaan.

Lähdin heti iltakiipeilylle ja kapusin laatalta Ukkosenjohdattimen iltajumpaksi. Mahtavaa kiivetä yksin pimenevässä illassa tähtien syttyessä taivaalle. Vain otsalamppu rajaa alueen josta tarvitsee välittää. Lammen jää paukahteli todella villisti kovenevassa pakkasessa. Kerrassaan mahtava kokemus.

Antti lähetti Alppitorven

Seuraavana päivänä heräsin puoli seitsemältä laitoin tulet lammittämään yön aikana kylmennyttä kotaa. Muutkin heräilivät pikkuhiljaa, syötiin aamupalaa ja lähdettiin hommiin. Me suunnattiin Antin ja Tepon kanssa laatalle. Ilma oli pilvipoutainen mutta kylmä. Aluksi kiivettiin Alppitorvi kolmestaan ja sen jälkeen Teppo kävi seikkailemassa parit jääpätkät jotka oli myodostuneet vasemmanpuoleisille sektoreille. Me kiivettiin Antin kanssa Tuohitorvi. Hienoa kiipeilyä kovat kengät jalassa ja hanskat kädessä.


Iltapäivällä oli aika Seikkailukiipeilyn. Kiipesin linjat jotka teppo oli aikaisemmin päivällä kiivennyt. Toinen oli hieno lumikuluaari jonka keskellä oli kolmisen metriä pitkä pystysuora kruxi, ja toinen mukava jääpätkä.


Kävellessäni takaisin laatalle pilvet repesivät ja aurinko alkoi paahtamaan. Nopeasti kivikengät jalkaan ja pääsin kiipeämään Salaman. Aivan helvetin mahtava fiilis.

Minä Salaman kimpussa

Sää muuttui hetkessä ja alkoi armoton lumisade. Siirryimme mixtakiipeilyn pariin jossa loppureissu sitten vierähtikin. Lähiympäristön mahtavat korkeuserot asettavat mahtavat puitteet mixtakiipeilylle talviseen aikaan.

Vain puoli tuntia aikaisemmin kiipesin lämpimällä laatalla salamaa mutta sitten sää muuttui.

Muutamat nousut myöhemmin oli aika siirtyä illan viettoon kodalle. Paljon ruokaa ja rommikaakaota ja sen jälkeen nukkumaan.


Aamulla herätys ja aamupala. Oli aika pakata kamat kasaan ja kiivettiin vielä muutamat mahtavat mixtareitit. Kolmen päivän kiipeily ja raskaan repun kantaminen alkoi tuntua reisissä ja hartioissa kun tallusteltiin iltapäivällä kohti parkkipaikaa. Mahtava viikonloppu!

3 comments:

Art said...

Kuulostipa hienolta, mahtava meininki! :)

Btw, kuvat eivät "toimi", eli eivät avatudu isompina vaikka miten takoo hiirellä (liekö ollut idea, ainakin hiiren pointteri aktivoituu hannduksi, kun vie kuvan päälle).

Pikku-matti said...

joo kiitos, täytyy korjata homma tuotapikaa

Sini said...

Voi ku mahtavaa! Harmi kun oli muuta ja ei päästy mukaan.