Friday, June 14, 2013

Norjaan pian tiemme kun käy!

Ajatukset ei enää oikeen pysy kasassa duunissa. Mieli vaeltaa jossain Pohjois-Norjan seinämillä. Onko kaikki valmiina? Onko tarpeeksi kamaa? Toimiiko auto? Onko kunto kohdallaan? Mitä vielä pitää hankkia? Siinä muutama kysymys jotka pyörii vääjäämättömästi mielessä viimeisten päivien aikana ennen matkaan lähtöä. Kuusi viikkoa Pohjois-Norjassa vailla suurempia suunnitelmia, tai suunnitelmana on kiivetä mahdollisimman paljon,  kiehtoo jo pelkkänä ajatuksena. Perjantaista lähtien ajatuksen voi unohtaa ja muuttaa todellisuudeksi.

Auto on melkeen jo pakattu. Kiipeilylaatikko on täynnä köysiä, kamuja, kenkiä, mankkaa ja kaikkea muuta asiaankuuluvaa tilpehööriä. Panostin vielä pariin lähetystekniseen ratkaisuun. Ensinnäkin hankin muutamia mikrokoon frendejä. Vaikka ne on aika kuumottavia, on se silti parempi saada jotain sinne halkeemaan jos rannari on toinen ratkaisu. Toinen seikka liittyy kiipeilyköysiin. Matkaan lähtee perus 80m. sporttinaru. Sitten isompiin touhuihin löytyy pakasta yks ysimillinen nano, sellainen joka toimii sinkkuna ja puoliköytenä, sekä 7,9 millinen puoliköysi. Molemmat 60m. Tarkotus on kiivetä niin paljon kun mahdollista sinkkuköydellä sen helppouden ja nopeuden vuoksi ja jos tarttee kiivetä tuplilla tai ottaa pakit on tuo kevyt puolikas hyvä pitää mukana. Muuten kiipeilykamat on aika perussettiä mitä nyt tuollaiseen matkaan tarvitaan. Kamoista tän kesän hommat ei jää ainakaan riippumaan, et jos joskus syksyllä ruikutan että ei kiivetty sitä sun tätä sen vuoksi ettei ollut sopivaa kamaa niin se on paskapuhetta.

Muutenkin oon nyt aika tyytyväinen auton varusteluun ja pari testireissua kustavin suuntaan on antaneet ihan positiivisen kuvan auton matkailutoimivuudesta. On mukava heräillä laverilta ja napsauttaa kahvipannu pörisemään, jatkaa hieman torkkumista, ja hörpätä tuoretta kahvia jossain vuonon rannalla samalla kun miettii mihin sitä lähtis kiipeemään. Kirjahyllykin löytyy ja matkaan on valikoitunut sopiva setti hyvää kirjallisuutta lepopäivien varalle. On retkituolia, kynnysmattoa, aurinkosuihkua sun muuta kaikkea mitä nyt tuonne tarvitaan. Niin ja tietysti virvelit ja sukelluskalastusvälineet ruoan hankkimiseen.

Joo, tosiaan suurempia suunnitelmia tän reissun suhteen ei olla tehty. Perjantaina lähdetään Henun kanssa ajelemaan kohti pohjoista ja mennään sinne mikä näyttää kiinnostavalta. Tai yks suunnitelma on jo olemassa. Menomatkalla pysähdytään Niemiselin sporttikalliolla jokuseksi päiväksi. Vaikka sporttikiipeily ei nyt päälimmäisenä olekaan mielessä tämän reissun suhteen, täytyy tämä pohjoismaiden parhaaksi tituleerattu sporttikallio käydä tsekkaamassa ja ottamassa turpaan muutamalta reitiltä. Siitä sitten jatketaa eteenpäin kohti suurempia mäkiä. Varmaan suurin tekijä siinä mielessä että minne mennään on sää joka näyttää vaihtelevan kohtalaisen paikallisesti.

Koitan kirjotella matkalta aina mahdollisuuksian mukaan ja ainakin jakaa joitain kuvia ihmisten töllisteltäviksi. Kuusi viikkoa on ihan kohtis aika viettää reissussa ja toivottavasti päästään kiipeemään paljon. Hyvää ja kiipeilyntäyteistä kesää kaikille!


No comments: