Wednesday, April 7, 2010

Kjugekull


Kjugen matka on nyt takana ja paikasta jäi todella hyvä mieli. Seitsemän päivää perillä joista kuutena kiipeiltiin. Monta kertaa metsässä vierähti koko päivä.


Kjugekullin metsä on kohtalaisen kompakti boulderalue. Välimatkat bouldereilta toisille on lyhyitä ja pisimmilläänkin käveltävää on vain noin kilometri. Pääosin kivenlaatu on kohtalaisen terävää. Muotoja löytyy paljon. Slouppereita, krimppejä, pintchejä ja poketteja. Reittejä on kaikenlaisia matalista ähellyksistä aina kymmen-metrisiin
High-balleihin.Meidän reissu Ilen kanssa meni todella onnistuneesti. Lautalla ensin Tukholmaan josta autolla ajettiin mestoille noin 6 tuntia. Läheisessä Ivå:n saaressa on leirintäalue(Ivö camping), josta saa vuokrattua kohtalaisen huokeaan hintaan pieniä neljän hengen mökkejä. Omastamme maksoimme noin 260 euroa viikolta. Mökeissä on sängyt, pöytä+tuolit, jääkaappi ja pari komeroa. Ruokailuvälineet löytyy mutta omat ruoanlaittovälineet täytyy olla. Muuten leirintäalueen asukaskunta koostuu pääosin lihavista, röökiä vetävistä ruotsalaisista eläkeläisistä.

Kuten jo tuli mainittua, kiipeilyllisesti reissu onnistui hyvin. Ile sai lähetettyä pari metsän vaikeamman puoleista reittiä, Lafstalj 8a sekä Lithium direct 8a. Itse keskityin kolme ekaa päivää paskoihin yrkkiin ja loput reissusta kiipesin mahdollisimman paljon helpompia bouldereita joista yksi, ehkä mieleenpainuvimmista oli Linds långa linje. Hieno 8 metrin korkeapallo.

Kaiken kaikkiaan hieno reissu ja hienot kelit ja hyvää lähetystä. Ensi keväänä varmasti uudestaa. Nyt täytyy keskittyä kotimaisiin projekteihin. Tänään löytyikin yksi uusi. Ja vielä luolavuoresta eli ihan huudeilta.

No comments: