Friday, May 28, 2010

Melareissu


Viime viikonloppuna pääsin ekaa kertaa tänä vuonna melomaan yöreissulle. Samalla pääsin testaamaan uusia meloja.

Perjantaina töiden jälkeen suuntasin transitin nokan ensin kohti melontapistettä josta kävin hakemassa muutaman melan koekäyttöön.
Olen jo jonkin aikaa miettinyt toisen melan ostamista. Yksin meloessa olisi hyvä olla pari melaa, toinen varamelana. Ja miksei muutenkin pidemmille reissuille kannata ottaa toinen mela mukaan. Sain testiin kaksi Swiftin melaa, sea ja mid, sekä yhden Wernerin melan, shunan mutkavarrella .


Meloista osoittautui parhaaksi Swiftin Mid mela (kuvassa oikealla). Uskomatonta miten kevyitä uudet melat ovatkaan. Kävin tietysti tilaamassa maanantaina omani, kustomoituna. Lavat tulee olemaan sininet tähtikuvioilla. Swiftin meloja myy Turussa Melontapiste.

Lauantaina lähdin iltapäivällä melomaan mökin lähivesille Kustavissa. Kesämökiltäni aukeaa lähes suoraan kohtalaisen avoin meri ja aallokko on usein mukavan kokoista. Mielestäni aallokossa melominen on sitä parhainta huvia. Se vaatii tosin vielä harjoittelua.


Kustavissa Katanpään aivan eteläpuolella on uskomattoman hienoja melontakohteita. Vedet ovat niin karikkoisia ettei veneellä pääse ja meloja saa olla omassa rauhassaan silokallioisten luotojen keskellä ja kuitenkin vieressä avautuu avomeri. Voin suositella kaikille.


Tänään olemme lähdössä Pohjanmaalle joten meljonta ja kiipeily jää väliin tänä viikonloppuna. Tosin ikkunan takana sataa ja olen kohtalaisen paskana menneen viikon harjoitteista joten eiköhän pieni breikki ole tarpeen.

Treeniohjelmaani on nyt kuukauden ajan kuulunut joka keskiviikkoinen mäkikävelytreeni Hirvensalon laskettelukeskuksessa n 15 kg reppu selässä. Viime keskiviikkona kävelimme mäen ylös 17 kertaa(17x60m=~1000m vertikaalista nousua). Sen päälle vielä tavanomaiset kiipeilytreenit, joka ilta 2-3 tuntia. Kunto on kohoamaan päin.

No comments: