Sunday, February 13, 2011

Jäätä


Pari viikkoa on taas vierähtänyt helposti. On tullut luettua paljon ja tietysti kiivettyä. Joka viikonloppu ollaan käyty jossain lähistön lukuisista talvikiipeilypaikoista ja paljon on tullut hienoja nousuja. Päällimmäisenä mainittakoot eilinen soolonousu Myllytunnelin jääputoukseen. Siisti reitti ja ihan keskellä vilkkainta kaupunkia. Tulee sellasta ylimäärästä jännitystä peliin kun autot kulkee jalkojen alla ja päiväkävelyllä olevat vanhukset ihmettelee.


Jäätä on paljon, ja paikoissa joissa ei koskaan ennen ole ollut. Tänään käytiin Kiskossa ja putoukset oli todella läskissä kunnossa. Samoin Babyfacella oli jäätä paljon. Monet nousut jotka aikasemmin on ollu kuumottavaa turvemixtaa oli nyt helppoja jäärännejä alhaalta ylös asti.


Kiskon lähestyminen kuumotti tänään. Päätettiin poikain kanssa kävellä joen jäällä ku siinä oli niin vähän lunta. No se miksi siinä oli niin vähän lunta selvisi yllättävän nopeesti. Just kun oltiin saatu keskustelut käyntiin siitä kun Rjukanissa joku on joskus plutannut jäiden läpi veteen, jää alko paukahdella pahaan sävyyn. No päätettiin mennä rannan puolelle sillä seurauksella että kolmen jampan jalat solahti rannassa jäiden läpi. Ei siinä muuten mitään mut auton mittari oli juuri 20 min. aikasemmin näyttänyt -20 astetta. Tuuria oli kuitenkin pelissä. Mun ja Tepon jalat kastui vaan pintapuoleisesti ja Jarkolle löytyi kuiva sukka. Saatiin muutama nousu suoritettua. Joka tapauksessa mahtava retki. Aurinko porotti kirkkaalta taivaalta. Pakkanen vähän haittasi toimintaa mutta ens kerralla josko ois vähän leudompaa ni jää ei ois ihan niin kovaa.


Niin ja paras jäi viellä kertomatta. Heinäkuussa on nyt sitten lähtö Chamonixiin. Otettiin lentoliput ja viimeinen viikko onkin enemmän tai vähemmän mennyt topoihin tutustuessa. Vitsi siel on paljon touhuttavaa. Tuntuu et kolme viikkoo on aivan liian lyhyt aika sinne mut minkäs mahtaa, ku duunii on pakko tehdä. Ohessa muutama fiilistelykuva Chamonixista vuosien varrelta.


No comments: