Thursday, July 14, 2011

Küfner arete

Säätiedotus näytti maanantaina hyvää alkuviikolle. Teppo oli tullut sunnuntaina ja suunnittelimme sopivaa kiivettävää seuraaville päiville. Tepon ehdotuksesta lähdettiin kiipeämään Italian ja Ranskan rajalla olevaa küfner harjannetta Mont Mauditille.

Maanantai aamuna tarvittavat ostokset ja Hissiasemalle. Edellispäivien huonot säät olivat estäneet monilta Pääsyn midille ja se näkyi hissijonoissa. Noin kolmen tunnin odottelun jälkeen pääästiin hissiin ja eikun ylös. Sää oli mitä parhain. Käveltiin suoraan La Fourchen majalle ja nukuttiin, tai lähinnä yritettiin nukkua, yö. Maja oli ihan täynnä ja tunnelma sen mukainen. Liian kuuma ja oikeestaan odottelin vaan et kello lyö kolme ja päästään kiipeemään. No kävihän se kello ja vihdoi sai virittää raudat jalkaan ja repun selkään.

Kiipeily oli hienoa. Olen joskus aikasemminkin kiivennyt kyseisen harjanteen ja taas oli hienoo. Helppoa mixtaa ja huoletonta. Sain pojilta luvan liidata koko matkan.

Aamupäivällä päästiin alas ja chillailtiin loppupäivä vanhassa lautakasassa cosmiques majan vieressä. Iltaa kohti sää alkoi muuttumaan ja tuuli yltyi. Joku oli pistänyt majan oven paskaksi ja oven virkaa ajoi vanha täkki. No jokatapauksessa saatiin hyvät yöunet nukuttua ja aamulla käveltiin hissiasemalle räntäsateessa. Ankee keli. Tämä tapahtui siis eilen. Nyt tänään oltiin La Fayessa kiipeemässä vähän sporttia ja saatiin myös uusi oululaisvahvistus espoosta: Juha.

Huomenna suunnataan Indexin suuntaan kiipeemään kallioreittejä pariksi päiväksi ja sunnuntaiksi onkin luvattu paskaa keliä taas.

La Fourchen lähestymisellä

Tacul aamuyöllä

Küfnerin lumiharjanne

Valkea vuori

Alastuloa Mauditin harjanteellaTeppo hyppää reunarailon yli

Laskeutumista Mauditilla

Jätkät yrittää lähtee tuulessa lentoon

Lautakasassa on mukavat oltavat
Räntäsateessa hissiasemalle

No comments: