Sunday, July 10, 2011

Majorette tacher & Papillons areteViikko alkaa olla lopuillaan, ensimmäinen viikko Chamonixissä. Paljon on tullut käveltyä, telttailtua ja jonkin verran myös kiivettyä. Teppo tuli tänään ja huomenna lähdetään taas ylös.Säät on ollu todella vaihtelevia eikä mistään saa oikeen luotettavaa sääennustetta, joten ollaan tyydytty kiipeemään lyhyempiä reittejä plan des aiguillesillä, väliasemalla josta hissi jatkaa Aiguille du midille.


Perjantai aamuna otimme ensimmäisen kabiinin ylös väliasemalle tarkoituksenamme kiivetä Majorette tacher Blaitierin punaisella pilarilla. Olen kiivennyt reitin aikaisemminkin muutama vuosi sitten mutta sen hienouden takia lähdimme uudestaan kiipeämään tuota mahtavaa linjaa. Reitti on vain viisi köydenpituutta mutta todella mahtavaa kiipeilyä. Alussa on yksi helpompi kp jonka jälkeen loput on jokseenkiin vaikeampaa alhaalta asti ylös samoja halkeamia pitkin. Mahtavaa.


Seuraavana päivänä kiipesimme myöskin aikaisemmin kiipeämäni Papillons-harjanteen Peignellä. Reitti on varmasti helpoimpia väliasemalla olevia reittejä, mutta voisin suositella sitä kaikille jotka tulevat ensimmäistä kertaa Chamonixiin kiipeilemään. Ei kovin vakavahenkistä kiipeilyä mutta puitteet on mahtavat, helppo lähestyminen ja laskeutuminen ja kiipeily on kohtalaisen ilmavaa.Väliasemalla on muutenkin kiva bivittää. Pieni turkoosin sininen järvi luo idyllisyyttä ja vuoret nousevat mahtavina taustalla. Murmelit hoitavat jokapäiväisiä askareitaan kaivaen tunneliverkostoja rinteisiin ja naakat liitelevät nousevissa ilmavirtauksissa. Kerrassaan mahtava paikka. Tänään aamulla tehtiin kävelyretki tarkastelemaan Pilier Cordierin lähestymistä. Sinne seuraavaksi kun kalliota kiivetään.

Huomenna aamupäivällä lähdetään ylös tarkoituksenamme kiivetä kolmestaan Kufner harjanne mont blanc du mauditilla. Sääennuste näyttää pariksi päiväksi toistaiseksi lupaavalta mutta loppuviikoksi on taas luvattu sadetta. Onneks on kiipeilyn maailman cupin osakilpailu ni pääsee fiilistelemään sitä.  

2 comments:

Johanna Kaasalainen said...

Nauttikaa raikkaasta alppi-ilmasta ja muistakaa juoda riittävästi!

Pikku-matti said...

Joo eilen juotiin aika paljon