Tuesday, July 3, 2012

Viikonloppu juosten

Ilmoittauduin Keväällä elämäni ensimmäiseen juoksukilpailuun. Paavo Nurmi maraton kilpailtiin viime lauantana ja juoksin sielä puolimaratonin. Viime viikon alussa juoksin pari hieman pitempää lenkkiä ja loppuviikon päätin pyhittää levolle ja puolimaratoniin valmistautumiselle. Kevään mittaan olen useaan otteeseen miettinyt onko osalistumisessa mitään järkeä mutta onneksi lähdin kilpaan. Kokemuksena tuollainen massajuoksutapahtuma oli mahtava. Hyvä meininki kaikilla.
Ennen lähtöä sain pari kullan arvoista vinkkiä kaverilta joka oli lähdössä maratonille. Tärkein niistä oli että alussa kannattaa juosta kovaa jotta pääsee pois suurimmasta hälinästä. Eri aikatavoitteille oli omat jänikset joiden perään sitten lähdettiin pinkomaan. Mulla ei alussa ollut oikeen mitään aikatavoitetta. Ajattelin varovasti että jos 1 h. 45min pääsis, joten lähdin juoksemaan sellaisen jäniksen perään. Vauhti oli aika verkkaista joten päätin mennä ohi ja seuraavana sain kiinni 1h 40min jäniksen, tapasin yhden tuttavan jonka kanssa turistiin muutama kilometri. Ruissalon sillalla päätin lähteä eteenpäin kun potkúa reisissä tuntui riittävän. Loppumatka menikin sitten aika sutjakkaasti. Kolmisen kilometriä ennen maalia alkoi vatsalihas vähän kramppaamaan ja juokseminen oli tuskallisempaa mutta hammasta purren pääsin maaliin ajassa 1h.35min.32s. Joten aika oli 10 minuuttia nopeampi kuin osasin kuvitella. Tyytyväinen pitää olla.

Kisan jälkeen istuskeltiin maalisuoran tuntumassa ja katseltiin kun ihmisiä saapui taipaleeltaan. Söin ja join mahdollisimman paljon ja valmistauduin seuraavan päivän koitoksiin.


Venyttely ennen suoritusta on a ja o:)

viimeiset pari sataa metriä...loppukirin aika

Maalissa


urheilujuomaa


Viime viikolla juteltiin Mannin Ollin kanssa juoksuretkestä Kuhankuonolta Turkuun. Tarkoitus oli vetää pätkä sunnuntai-iltana mun töiden jälkeen. Olli oli kuitenkin sen verran kipeä ettei uskaltanut riskeerata kolmen viikon kiipeilylomaa Keski-Euroopassa joten lähdin matkaan yksin. Lähdin juoksemaan klo 21 illalla. Jalat olivat vielä kipeät edellisen päivän koetuksesta joten aluksi matkanteko oli kohtalaisen tuskaista. Pikkuhiljaa reidet turtuivat kipuun ja juoksu kulki paremmin. Alkumatka taittui joutuisaan mutta lopussa jalat alkoi painamaan ja joutui kävelemään aina välillä. Juoksin kuhankuonolta ruskolle ja sieltä teitä pitkin kotiin. Matkaa tuli yhteensä n. 45-50km ja aikaa meni 6h.45min taukoineen. Koitin kerran tunnissa lepuuttaa vähän jalkoja ja söin enugeelejä ja -patukoita. Rankka reissu mutta olipas mahtava tunne avata kotiovi ja kömpiä peiton alle nukkumaan. Uni maistui!

alussa hymyilyttää

Jossain puolessa välissä matkaa, ei enää hymyilytäNo comments: