Thursday, March 28, 2013

Kevät ja paljon tekemistä!

Seireeni kevätauringossa
Kevät! Ei hitto kun on hienoa aikaa. Nyt päivät on pidentynyt jo huomattavasti ja itseasiassa ens viikonloppuna siirrytään kesäaikaan. Se tietää sitä että illat täytyy pyhittää ulkokiipeilylle.
Kevät on  jokseenkin myöhässä. Viime viikot on ollu kylmiä, todella kylmiä ajankohtaan nähden, eikä ulkokiipeilyä ole tullut harrastettua kuin pari hassua kertaa. Nyt kun aloitti päivätyöt, on ulkokiipeilylle aikaa oikeastaan vaan viikonloppuisin. Onneks tää kesäaikasiirtymä korjaa hieman tilannetta ja lähialueen projekteja pääsee yrkkäilemään iltaisin.

Henu lähettää auringon laskiessa
Kevät on mennyt treenaillessa. Viime keväänä treenasin oikeastaan pelkästään aerobista kuntoa juoksemalla, pyöräilemällä ja hiihtämällä. Tänä keväänä oon kiipeilyllisten suunnitelmien takia oikeastaan pelkästään treenannut kiipeilyä ja tietysti asiaan kuuluvaa voimaa. Välillä oon heittäny tietysti jotain pientä juoksulenkkiä väliin mut pääpainon oon pitänyt ilman muuta kiipeilyhommissa. Nyt täytyy kesän reissut silmällä pitäen pikkuhiljaa aloittaa taas aerobisen kunnon kohotus et on tikissä sitte kun tarvii olla.

Seireeni
Pari viikkoa sitten oli boulderoinnin Suomenmestaruuskisat Hämeenlinnassa. Hämeenlinnaan on viime vuoden aikana rakennettu komea boulderhalli Hänkki , ja puitteet kisaamiselle olivat mainiot. Omalta kohdaltani kisat meni ihan ok. Sijoitus ei ollut kummoinenkaan mutta eipähän ollut suurempia odotuksiakaan. Hyvä fiilis jäi silleen et tuntuu kyllä että ihan hyvällä voimatasolla mennään ja jaksaa vääntää vähän vaikeempiakin muuveja. Aika pienellä lisätreenillä pystyis varmaan vääntään aika paljon kovempaa. Täytyy siis treenata! 
Pari reittiä jäi ihan inen verran hampaankoloon, mutta pääasiahan noissa on pitää hauskaa ja kiipeillä hyvässä seurassa hyviä reittejä. Mannin Olli oli luonut kyllä huippureitit. Suuri kiitos siitä.

Huippujuttu mielessä, tällä hetkellä, on illalla lähtevä laiva Ahvenanmaalle. Tai siis, eihän se laiva niinkään mikään huippujuttu. Kännistä porukkaa örveltää läpi yön ja sikailee huolella.
Se itse JUTTU on kolme päivää boulderointia Getan hiton hienoissa maisemissa. Saatiin kerättyä hyvä porukka ja varattua Dånöstä mökki. Hyvää seuraa, hyvää boulderointia ja hyvää aikaa tiedossa.


Ahvenanmaa 2008


Ahvenanmaa 2008

Ahvenanmaa 2008
Toinen siisti asia on viime sunnuntaina löytynyt sopiva kevätprojekti josta sain muuvit tehtyä. Kyse on siis vanhasta teknohalkeamasta jota kukaan ei  oo vielä toistaiseksi saanut vapautettua. Oon itekin joitakin kertoja menneinä vuosina roikkunut köydessä ja miettinyt tapaa saada sormet tungettua tuohon graniittijuovaan. Nyt koitin taas, ja yllätyksekseni sormet pysyivät halkeamassa. Muuvi kerralaan projekti avautui ja sain kaikki muuvit tehtyä. Vaikeita, lähes maksimaalisia liikkeitä vähän päällekaatuvalla graniitilla.

Nyt oonkin koko viikon miettinyt pääni puhki niitä muutamaa muuvia joilla reitin pääsee ylös. Projektoiminen on vähän niinkuin teksi palapeliä. Hiton siistiä roikkua köydessä ja tuumailla miten jalka pitää asettaa jotta sais vedon oikeaan suuntaa että etusormen ensimmäisen nivelen saa pysymään siinä pohjaavassa halkeamassa. Sen jälkeen voi koittaa liikuttaa jotain raajaa taas ylemmäs ja edessä on taas samat edellämainitut kysymykset ja ajatteluprosessin voi taas aloittaa alusta. Lopulta kaikki opitut muuvit pitää vielä muistaa ja linkittää. Pikkuhiljaa se reitti siitä aukeaa. Siiten sitä ajattelee kaiken aikaa. Muuvit tulee uniin jne. Niin siistiä. Pian pitää taas päästä projektin pariin.

Loppuun vielä pieni teaseri: Pieni Varsinais-Suomalainen boulderkatto.


No comments: