Sunday, January 7, 2018

Vuoden ensimmäinen viikko

Suunnistuskartta tuli kuvioihin jo heti vuoden ensimmäisellä viikolla. Lupailee hyvää loppuvuodelle
Vuosi vaihtui vaivihkaa ja maanantaina juostiin Morriksen kanssa ensimmäinen metsälenkki vuonna 2018. Umpimetsää mökillä… se on hienoa, kun saa valita omat polkunsa ja välillä pääsee kunnolla kahlaamaan suossa. Morriskin nauttii mökkisaaren suomasta vapaudesta, kun saa temmeltää vailla ahdistavaa talutushihnaa.
Tehotiimi M&M jossain mökkisaaren rantakukkuloilla
Vuoden ensimmäinen viikko meni enemmän tai vähemmän vapaan merkeissä ja tiistaina lähdin tsekkaamaan pitkään suunnittelemaani polkupätkää Yläneelle. Juoksin tämän pätkän itsenäisyyspäivän marssilla ja silloin se vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että piti lähteä päiväsaikaan katsomaan mitä tuolla vaikeakulkuisella polkupätkällä oli tarjottavaa. Ja olihan sillä. Pirunkirkon patikka yhdistettynä kiipeilijän kierrokseen tarjosi ylivoimaisesti parasta polkupätkää pitkään aikaan. Paljon mäkeä, paljon mutkaa ja ihanan raskasta. Loppumatkalla mieleen juolahti idea haasteesta, jossa kyseinen reitti juostaisiin edestakaisin tieltä tielle. Nyt haaste on asetettu sosiaalisen median välityksellä ja ensimmäisiä aikoja odotellaan. Nopeimpien aikojen saalistajien kannattanee odotella hieman kuivempia kelejä J
Tällä kertaa aikaa oli kuvien ottamiseen. Ens kerralla ei hymyillä kun vedetään täysillä

Viikon toinen kohokohta urheilullisesti oli lauantainen Siuntiossa järjestetty Loppiaisrogaining. Tämä laji on minulle täydellisen uusi, joten oli mukava lähteä tuntemattomaan uutuuteen. Välihuomautuksena täytyy sanoa, että suunnistuskerratkin voi laskea kaksisormisen käden sormilla, joten matkaan lähdettiin vailla sen suurempia odotuksia. Rogainingissa siis on tietty aika, joka lauantaina oli 8 tuntia, jonka puitteissa haetaan mahdollisimman monta kartalle piirrettyä rastia. Mukavaa touhua ja 8 tuntia meni kuin siivillä mäkisiä Siuntion metsiä koluten. Meidän pistetaktiikka ei ollut aivan optimaalinen mutta tämä olikin vasta harjoittelukerta. Kokonaismatkaksi meille tuli reilu 40 km päivän aikana, joten ihan mukava päivätaivallus.
Viimeisellä rastilla. Näiden löytäminen oli yllättävän haastavaa pimeässä
Tuleva viikko vielä enemmän tai vähemmän häröilyä treenaamisen saralla ja sen jälkeen aloitan treeniohjelman jonka piti alkaa jo ennen joulua. Joulun kiireet eivät kuitenkaan olleet kovin suotuisia säntilliselle treeniohjelmalle joten otetaan uusi alku. Fiilikset on ainakin korkealla ja kolmen viikon päästä koittakin etelän treenileiri vanhalla kunnon Kanarian saarilla. Voi voi kun jo odotan auringon voimaa kahden kuukauden lähes yhtämittaisen sateen jälkeen.

No comments: