Wednesday, August 31, 2011

Norjaan!!

Taas on aika pakata auto. Alpeilla oli paska keli ja siitä lähtien vatsan pohjaa on kutkutellut päästä kiipeemään vielä jotain tänä syksynä. Kaikki näyttää olevan töissä tai koulussa joten oikeastaan ainoaksi vahtoehdoksi jäi ostaa Silent Partner ja suunnata yksin kohti Norjaa.

Työt leikkausosastolla loppuu ja huomenna fordin keula suuntaa kohti pohjoista. Kuukausi lomaa josta kaksi ekaa viikkoa tulen viettämään Norjassa, ainakin ensi alkuun Stetindillä Narvikin lähistöllä. Tavallan on ankeaa lähtee matkaan yksinään mutta toisaalta onhan se siistii päästä vetämään yksinään...varsinkin jos pääsis säiden puolesta kiipeemään jotain hienoo reittii. Varovaisena tavoitteena vois olla vaikka sydpillaren:).


Saine eilen käsiini Silent Partnerin, tai oikeastaan "pantterin", niinkuin sitä tulee kutsua. Aika jännä laite, kuin suuri rissa. Koko härveli toimii keskipakoisjarrulla ja on kuulemma rakennettu rikkoutumattomasti...tai jos jokin menee rikki niin laite vaan lopettaa köyden syöttämisen, eikä suurempia vaaratilanteita synny.

Silent Partner

Itse varmistaminen tapahtuu siten että rissan ympärille laitetaan siansorkka joka liidatessa pyörii vapaasti. Jos sattuu tippumaan rissan pyörimisnopeus kasvaa ja keskipakoisjarru nappaa kiinni, siansorkka kiristyy ja tippuminen pysähtyy. Täytyy kyl viel vähän harjoitella jossain ennen kun tositoimiin lähtee.

Mutta joo, huomenna suuntaan auton keulan kohti Narvikia. Ensin menen stetindille, sieltä käyn katsomassa yhden pienen Bigwallin joka tuli skoupattua pari vuotta sitten ja luultavasti ájan Tromsaan katsomaan Store Blåmannenia ja ehkä kiipeemään jonkun reitin jos kelit on kohdillaan. Yritän päivittää blogia aina kun mahdollista.


No comments: